Roliga lekar till bröllopet

Att ha lekar på bröllopsfesten är något som har blivit allt mer populärt. Lekar är inte bara något som underhåller barn, utan kan vara minst lika kul för vuxna. Genom att lägga in en lek eller två kan du se till att dina gäster aldrig får en tråkig stund och det bjuder dessutom in till en hel del skratt och roliga minnen.

Vilka lekar ska man då välja och vad är det för typ av lekar som passar för vuxna människor? Ja du, mycket beror helt på den egna smaken. Vi har rannsakat internet såväl som ett flertal bröllopsmagasin online och plockat ut de bästa och roligaste bröllopslekarna.

Bästa lekarna till bröllopsfesten

Skoleken – Enkel och rolig lek som går ut på att brudparet sitter med ryggen mot varandra och ska därefter, med hjälp av sina skor, besvara frågor om relationen och om varandra. Då varken bruden eller brudgummen kan se vad motparten svarar bäddar det för en hel del skratt och skoj.

Hästskokastning – Utmärkt lek för den som planerar bröllop i trädgården eller utomhus. Gå till närmaste ridskola och fråga om du får ta med dig några använda hästskor och slå därefter ner en stolpe i marken. Populärt, uppskattat och svårare än man tror!

Mingelleken – Vill du få gästerna att mingla mer och prata mer med varandra? Då är mingelleken ett perfekt val. Skriv ut ”blanketter” med utmaningar som ”Hitta någon som talar fler än tre språk” eller ”Hitta någon som har varit i Japan” och låt gästerna prata runt.

Vem känner brudparet bäst? – Frågelekar är bra alternativ för mingel såväl som för middagen. Leken är mycket enkel och går ut på att alla gäster får ett papper med ett flertal frågor om brudparet. Här gäller det alltså att kunna besvara så många av frågorna som möjligt och naturligtvis också med korrekt svar.

Vinster till vinnarna

Det är inte alla som tycker det är roligt att delta i lekar, men genom att erbjuda lite roliga vinster kan det kännas extra spännande. Vinsterna behöver inte vara dyra, utan du kan med fördel köpa in ett antal billiga pokaler i plast och fylla dem med härliga gottigheter. Ett annat alternativ är den klassiska chokladmedaljen som prisades så högt när man är liten. Vi kan lova att den är lika rolig att få som vuxen!