Tips för dukning på bröllopet

 

Att planera dukningen inför en bröllopsfest är en rolig och spännande uppgift, men det kan också vara väldigt svårt – speciellt när fantasin tryter. Här listar vi våra bästa tips för att lyckas med dukningen och få den precis sådär snygg (och personlig) som du vill ha. Vi vill även rekommendera dig att ta hjälpa av sidor på nätet, t.ex. klassiska nyhetstidningar, bröllopssajter eller sidor som t.ex. Pinterest.

1. Håll dukningen stilfull och enkel. Det ska vara lätt för dina gäster att hitta bestick och placeringskort utan att behöva lyfta på massa saker och ting. Linnedukar är t.ex. utmärkta att ha som en fin bas.

2. Våga blanda gamla och nya ting för att ge dukningen personlighet. Här kan du med fördel se vad second hand-butikerna har att erbjuda eller så lånar du från vänner och familj.

3. Låt dukningen gå i samma toner som färgtemat på ditt bröllop. Vad du sedan väljer för färg är naturligtvis helt upp till dig själv.

4. Med levande blommor kan du piffa upp vilken dukning som helst. Ett bra knep är att låta dem gå i samma ton som brudens bukett.

5. Tänd ljus! Du kommer långt med tända ljus!